Jak na perfektní piknik a co si vzít na sebe?

 Léto se blíží a s ním i ideální příležitost strávit den s přáteli nebo rodinou a pohostit je. Co kdybyste si udělali piknik na břehu jezera či řeky, v zalesněném parku nebo si naplánovali malý turistický výlet? Možností je spousta.  A co tak užít si volný den doma? V tomto případě není nic snadnějšího než si udělat piknik na zahradě. Přípravu vám zjednoduší náš návod, kde se v 8 krocích dozvíte, jak si akci zorganizovat a co rozhodně nevynechat, ale také jaké tílko od nás z Elegant by vám slušelo.

8 tipů, jak naplánovat občerstvení na dece, aby to klaplo

Piknik v přírodě je skvělý způsob, jak strávit den s těmi nejbližšími, a ještě lépe, když si můžete užít vodu. Než se však rozhodnete, kam vyrazit, zvažte, co si přinesete k jídlu a naplánujte další podrobnosti. Sestavili jsme pro vás 8 tipů, které vám zjednoduší celou akci:

Zvolte vhodné datum a čas: Zvažte nejvhodnější den pro piknik a najděte vhodné místo v parku. Dbejte na to, aby datum vyhovoval všem pozvaným, a aby byl park v ten den k dispozici.

Sestavte seznam hostů: Ujistěte se, že každý pozvaný má zájem o účast a požádejte o potvrzení účasti. Snažte se také zajistit, aby bylo na pikniku dostatek jídla a nápojů pro všechny hosty.

Vymyslete menu: Zvažte, co byste chtěli jíst na pikniku a sestavte menu. Nezapomeňte na nápoje, dezerty a zdravé možnosti pro hosty s omezeným stravováním. Ideální jsou lehké a snadno přenosné jídla, jako jsou sendviče, tortily, saláty a ovoce. Pokud se však nebojíte zakládat ohniště, nebo víte o nějakém v blízkém okolí, využijte ho. Někdo se neobejde bez opékání párků nebo jiných jídel jako je marshmallows, chléb, brambory nebo jiná zelenina

Připravte si piknikovou výbavu: Sbalte piknikovou deku, koš s jídlem a nápoji, talíře, příbory, sklenice, koše na odpadky a další potřeby. Pokud máte rádi aktivity, jako jsou hry nebo sporty, připravte si příslušné nástroje.

Zabezpečte povolení: Ujistěte se, že máte povolení k piknikování v parku a dodržujte pravidla, jako jsou limity hlučnosti a zákazy ohně.

Plánujte náhradní možnosti: Pokud by mělo být příliš horko, déšť nebo silný vítr, plánujte náhradní možnosti, jako jsou alternativní aktivity nebo jiné místo v parku.

A co oblečení? Základem je pohodlný oděv jako tepláková soupravateplákytílko a bavlněné ponožky.  Plavky jsou samozřejmě nezbytností pro každého, kdo se chystá k vodě. Nezapomeňte si přibalit i ručník, který vám poskytne teplo, pokud se ochladí. Pokud chcete piknikovat v plavkách, zvažte také možnost si s sebou vzítpareo nebo šátek, kterým si můžete zakrýt ramena a záda, aby nedošlo k spálení.

V průběhu pikniku se zaměřte na focení: Pokud jste na pikniku se skupinou přátel, nechte si vyfotit skupinovou fotku. Ideálně zvolte pozadí s krásným výhledem nebo zajímavým objektem, jako je strom nebo most. Pokud máte selfie tyč nebo stativ, můžete si sami udělat skupinové selfie. Focení jídla z různých úhlů a blízka nebo z dálky vytvoří také zajímavé snímky.

Inspirovat se také můžete naším článkem na téma Trendy plavky pro léto 2023.